Příroda

Fotografie přírody na prodej

Minimalistické fotografie přírody na prodej jako umělecké fotoobrazy. Jde o kolekci snímků krajin, rostlin i zvířat v barevném i černobílém provedení.  Každou vytištěnou fotografii vlastnoručně podepíši a zkontroluji kvalitu zpracování, teprve poté vám ji v Praze a okolí osobně předám či zašlu kamkoliv po ČR a SR. Zároveň poskytuji standardní 30denní záruku vrácení peněz bez udání důvodu.

Abstraktní | Architektura | Barevné | Černobílé | Krajina | Lidé | Praha | Příroda | Zvířata

Zobrazen 1. – 24. z 37 výsledků

Umělecké fotografie přírody – Varianty fotoobrazů

Nabízím k prodeji výběr z mých nejlepších fotografií přírody jako tzv. fotoobrazy, tedy fotografie vytištěné a připravené k zavěšení na zeď.

Fotografie je možné vytisknout na desku Kapa, Gatorfoam či na hliníkovou desku ve velikostech od 60x40cm až po 120x80cm. Rozměry se ale mohou mírně lišit v závislosti na poměru stran fotografie. Po domluvě je možné volit i z dalších rozměrů a materiálů (plátno, dřevo).

Na výběr je několik druhů rámů vyrobených ze dřeva (bílý, černý, dekor dubu) či hliníku (černý a stříbrný).

Ceny fotografií přírody

Ceny fotoobrazů přírody závisí především na typu materiálu, na který je fotografie vytištěna, a samozřejmě na velikosti výsledného uměleckého výtisku. Cena se odvíjí také od použitého rámu nebo povrchové úpravy. Konečná cena je tedy variabilní a nelze ji jednoznačně zapsat do tabulky. Aktuální ceny naleznete na produktových stránkách jednotlivých děl. 

Kapa deska Deska Gatorfoam Hliníková deska
40x60cm 6200 Kč 6000 Kč 6600 Kč
60x90cm 7500 Kč 7300 Kč 7600 Kč
80x120cm 9300 Kč 9500 Kč 9900 Kč
Jde o orientační ceny, které se mohou lišit v závislosti na poměru stran fotografie či použitém rámu. Ceny dalších variant (umělecké fotografie na plátně a dřevěné desce) vám rád zašlu na vyžádání.

Příroda dokáže vytvořit ty nejkrásnější vzory a tvary, jaké si dokážeme představit. A právě to se snažím ukázat na svých většinou černobílých fotografiích. Veškeré umění je vlastně přímo či nepřímo inspirováno přírodou. Když se vydám do přírody fotografovat, obvykle ujdu několik kilometrů, aniž bych pořídil jediný snímek. A pak najednou, když mám štěstí, objevím nějaké místo, třeba louku, část lesa nebo jen strom, a chodím tam desítky minut a hledám ideální objekt k fotografování.

Většinou fotím přímo na místě. Někdy si ale vyberu suchou květinu a vyfotografuji ji doma v improvizovaném ateliéru. Většinou fotím suché rostliny, proto většinu svých „úlovků“ nacházím na podzim a v zimě.

Černobílé fotografie přírody

Umělecké fotografie přírody v černobílém provedení jsou podle mě tou vůbec nejlepší disciplínou. Nabízím na prodej pouze ty nejlepší z mých fotografií.

Abstraktní fotografie přírody

Abstraktní a minimalistické fotografie přírody patří díky své jednoduchosti a zároveň přímočarosti k nejoblíbenějším uměleckým žánrům. V mé kolekci naleznete nejčastěji snímky focené speciální technikou, při které fotím při současném pohybu fotoaparátem ve směru požadovaného rozostření. 

Fotografie zvířat

Fotografie zvířat v divoké přírodě i v zajetí. Jde o portréty tváří zvířat i třeba o fotografie ptáků a jejich přirozeného prostředí. 

Fotografie krajin

Klasické i minimalistické, barevné i černobílé fotografie krajiny na prodej jako fotoobrazy. Nejčastěji jde o krajinu České republiky a okolních zemí. 

Umělecké fotografie rostlin

Fotografie rostlin, které si zde můžete zakoupit jako fotoobrazy jsou nejčastěji minimalistické černobílé snímky, které ukazují krásu, kterou rostliny a příroda jako taková nabízí. Rád fotím suché rostliny v zimě, rostliny, kolem kterých většinou jen bez povšimnutí projdeme a ani si neuvědomujeme, co příroda kolem nás skrývá. 

Fotografové se zabývají věcmi, které neustále mizí, a když zmizí, neexistuje na světě žádný prostředek, který by je mohl vrátit zpět.

Henri Cartier-Bresson

Vizualizace uměleckých fotografií přírody v interiéru

Níže se můžete podívat, jak vypadají mé fotografie přírody vystavené v různých typech interiérů.